شیر خشک نوزاد
مقدار شیر خشک برای نوزادان
یکی از مهمترین نگرانیهای والدین در ماههای ابتدایی زندگی نوزاد، تغذیه مناسب و کافی است. شیر مادر بهترین و کاملترین منبع تغذیه برای نوزاد است، اما در شرایطی که مادر قادر به شیر دادن نباشد یا بخواهد از شیرخشک استفاده کند، آگاهی از مقدار مناسب شیرخشک برای نوزاد ضروری است. در این مقاله، به بررسی میزان شیرخشک مورد نیاز نوزادان و عوامل مؤثر بر آن میپردازیم.
این که کودکتان به چقدر شیر خشک نیاز دارد، به وزن و سن کودک بستگی دارد. در ادامه مقاله به چند نکته در مورد مقدار شیر خشک برای نوزاد و غذا دادن به او توسط مادران و پرستار کودک اشاره شده است:
مقدار شیر خشک نوزاد در طی ماههای نخستین
در ماههای ابتدایی، معده نوزاد بسیار کوچک است و به طور طبیعی نیاز به وعدههای متعدد شیر دارد. نوزادان معمولاً هر 2 تا 3 ساعت یکبار به تغذیه نیاز دارند و هر وعده معمولاً بین 60 تا 90 میلیلیتر شیر مینوشند. اما این مقدار ممکن است بهطور جزئی بسته به سن، وزن و شرایط فیزیولوژیک نوزاد متفاوت باشد. در دو هفتگی تا دو ماهگی، در هر وعده به کودک 75 تا 105 میلی لیتر شیر خشک بدهید. بدین ترتیب مصرف روزانه ی کودک چیزی بین 450 تا 735 میلی لیتر خواهد بود. اگر کودک به مقدار بیشتری شیر خشک نیاز داشته باشد، با سریع تمام کردن شیر و نگاه کردن به شما این مسئله را اعلام خواهد کرد. مقدار شیر خشک نوزاد سه ماهه، میزان 150 تا 210 میلی لیتر و 5 یا 6 بار در روز میباشد. میزان شیر خشک نوزاد 4 ماهه، بین 180 تا 220 میلی لیتر و 5 یا 6 بار در روز خواهد بود. از این مقدار شیر خشک برای نوزاد 5 ماهه نیز میتوانید استفاده کنید. در رابطه با مقدار شیر خشک نوزاد 6 ماهه، در هر وعده حدود 210 تا 240 میلی لیتر و به دفعات 6 تا 8 بار میتوانید استفاده کنید
نشانههای کافی بودن یا کمبود شیر
برای ارزیابی اینکه نوزاد مقدار شیر مناسبی دریافت میکند، والدین میتوانند به چند علامت توجه
کنند:
• مدفوع و ادرار: نوزادانی که شیر کافی دریافت میکنند معمولاً حداقل 6 بار در روز ادرار
میکنند
و مدفوع نرم و طبیعی دارند.
• رشد و وزن: رشد و وزن نوزاد باید مطابق با نمودار رشد کودک باشد. در صورتی که نوزاد وزن کافی
نگیرد یا به طور غیرعادی کاهش وزن داشته باشد، ممکن است نیاز به تنظیم مقدار تغذیه باشد.
از چه باید مصرف شیر خشک را کنار بگذارم و به کودک غذای جامد بدهم؟
از حدود 6 ماهگی که دادن غذای جامد به کودک شروع می شود، کودک قادر نخواهد بود که با خوردن غذاهای متنوع، نیاز غذایی خود را تامین کند.بنابراین در شیر خشک دادن به نوزاد مهم است که تا حدود یک سالگی به دادن شیر به کودک ادامه دهید. دقت داشته باشید که پس از یک سالگی تا 18 ماهگی الی 2 سالگی، شیر خشک را به عنوان غذای کمکی در کنار غذای جامد به کودک بدهید.
از حدود 6 ماهگی که دادن غذای جامد به کودک شروع می شود، کودک قادر نخواهد بود که با خوردن غذاهای متنوع، نیاز غذایی خود را تامین کند. بنابراین در شیر خشک دادن به نوزاد مهم است که تا حدود یک سالگی به دادن شیر به کودک ادامه دهید. دقت داشته باشید که پس از یک سالگی تا 18 ماهگی الی 2 سالگی، شیر خشک را به عنوان غذای کمکی در کنار غذای جامد به کودک بدهید.